Haláp-Bagamér

A halápi vadászterület 90%-ban erdősült terület, jól megközelíthető, Debrecentől 15 kilométerre Vámospércs irányában a Debreceni Erdőspusztákon található.

A zavartalan és változatos környezet ideális körülményeket jelent a területen jellemző két fő vadfaj, az őz és a vaddisznó számára. A vadászterületen az őz állomány mennyisége a vadeltartó képességnek megfelelően előírt maximális szinten tartott, minőségi szempontból tipikus erdei őzek, tehát az őzbakok agancsainak nagysága közepes, átlagos trófeasúly 250-300 gramm, de minden évben terítékre kerül 400-500 grammos trófeájú bak is

A trófeák szépek, mutatósak, jól gyöngyözöttek, rendkívül szép színűek.

Az őzbakok vadászatát elsősorban az őz üzekedési időszakára ütemezzük, mivel az őznász idején történő vadászat felejthetetlen élményt biztosít az ebben résztvevők számára. A területen adottságainál fogva rendkívül jól gyakorolható ez a vadászati mód.
A vadgazdálkodási egység területén 2006-ban létesült egy közel 500 hektáros korszerű, kankorosbítokkal és nevelőkerttel is ellátott vaddisznóskert.

Bagaméri vadászterület

A szintén a Halápi Erdészetünkhöz tartozó, több mint 70 százalékban erdősült Bagaméri vadászterület a román határ mentén, nyírségi dombos vidéken és a Kék-Kálló vadregényes, ligeterdős völgyében terül el. 2007-ben került kialakításra a NYÍRERDŐ Zrt. új vadászterületeként. A kiváló élőhelyi és földrajzi adottság, illetve a kímélet hatására máris jelentős a vaddisznó és az őz állománya, de 2009-ben megépítettünk egy 780 hektáros, gím és vaddisznó tartására alkalmas vadaskertet is, amely a közeljövőben már itt is gazdagítani fogja a vadászati lehetőségeket.
Debrecen, valamint Gúth közelsége miatt a szállás és étkezési lehetőségek biztosítottak. A reggeli és esti vadászatok közötti időben számtalan kulturális és szabadidős programra nyílik lehetőség a térségben, vendégeink igényeinek megfelelően .

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Skip to content