Fafeldolgozási termékek

Fűrészáru

Hagyományos fűrészipari választék. Gyártását a vevő igényei szerint végezzük, előzetes méret, és minőség egyeztetés alapján, szélezett és szélezetlen kivitelben. Ezt a választékot valamennyi rendelkezésre álló fafajokból megrendelésre készítjük. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.

Deszka

Palló

Prizma

Fűrészelt szőlészeti termékek

Felezett szőlőtámfa

A felezett szőlőtámfa választék az alapanyag hossziránnyal párhuzamos kettévágásával készül. Előállítását akác fafajból végezzük. Megkülönböztetünk kérgezett és kérgezetlen, valamint hegyezett és hegyezés nélküli választékot. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.

Szőlőkaró, bárdolt karó

A szőlészetben támasztékként használatos hagyományos fafeldolgozási termék. Megkülönböztetünk kézi és gépi telepítéshez készített, valamint fűrészelt, hasított és bárdolt kivitelű, hegyezett szőlőkarót. Ezt a választékot akácfafajból készítjük. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.

Négy oldalán fűrészelt oszlop, nevelőkaró

Mezőgazdasági alkalmazásra termelt fűrészelt szögletes, vagy élletört esetleg gömbölyített élű fűrészipari választék. Gyártását akác fafajból végezzük. Megkülönböztetünk két vagy négy oldalról hegyezett nevelőkarót. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.

Műszaki leírás

Állapot: Alapvetően friss és egészséges faanyagból termelt áru. Amennyiben a méreti követelmények megfelelőek, korábbi termelésű raktározott áru is korlátozás nélkül elfogadott. A raktározás miatt keletkező elszíneződés és naprepedés nem minősül fahibának. Mezőgazdasági minőség: minden olyan fahiba, mely a szilárdságot nem befolyásolja elfogadott.

Kérgezés: Az esetleg előforduló fagömbösséget kézzel fehérre kérgezzük.

Kidolgozás: Négy oldalán egyenes, párhuzamos, egymásra merőleges hosszirányú fűrészvágással kialakított szabályos négyzet keresztmetszetű karó/oszlop. Egészséges bél, korlátozás nélkül elfogadott. Fagömbösség a darabszám 25%-nál fordulhat elő, az él 25%-ánál nem nagyobb szélességgel. (pl. 40×40 mm esetén 10 mm szélesség)

Mérettűrés: A keresztmetszetnél: fűrészfriss állapotban +2/+3 mm; légszáraz állapotban 0/+1 mm; A karóknak az átvétel időpontjában kell a megrendelt méretnek megfelelni.

Hegyezés: A karók egyik végükön 4 oldalról tompán hegyezettek. Hegyezés hossza 15-25 cm, végződése ca. 1×1 cm. 150 cm-nél rövidebb nevelőkarónál a hegyezés hossza 10-12 cm, végződése ca. 0,5x 0,5 cm. Az esetleg előforduló körhegyezés egyenértékűként elfogadott.

Görbeség: A karó teljes hosszán mérve az elfogadott síkgörbeség 1 cm / folyóméter. (pl. a 2 m hosszúságú karó görbeségének húrmagassága, max. 2 cm.)

Hosszúság: 150 cm-ig: +/-10 mm; hosszabbaknál +/-20 mm. A karók ütőfelületét a hossztengelyre merőlegesen vágjuk.

Göcsök: Egészséges göcs, korlátozás nélkül, korhadt és fekete göcs max. 2 cm átmérőig megengedett

Csomagolás: Az árunak ép, villástargoncás kirakodásra alkalmas állapotban kell a vevőhöz megérkeznie. A karókat ca. 115 x 115 cm bruttó keresztmetszetű egységrakatokba kell csomagolni, egyutas rakodólapra vagy kalodába, melyek alsó eleme 10 cm szabadmagasságot biztosít. Hossza az áru hosszához igazodik.

Hengeres oszlopok

Kérgezett oszlop

Hagyományos oszlop kérgezve, 12-16 cm-es és 17-22 cm-es csúcsátmérőcsoporttal, a vevő igénye szerinti hosszban és görbeséggel. Előállításánál az alábbi műszaki leírása a mérvadó. A vevő kérésére természetesen ettől eltérünk. Ezt a terméket akác fafajból készítjük. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.Hagyományos oszlop kérgezve, 12-16 cm-es és 17-22 cm-es csúcsátmérőcsoporttal, a vevő igénye szerinti hosszban és görbeséggel. Előállításánál az alábbi műszaki leírása a mérvadó. A vevő kérésére természetesen ettől eltérünk. Ezt a terméket akác fafajból készítjük. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.   

Műszaki leírás   

Alapvetően egészséges faanyag. Olyan fahibák, melyek a faanyag szilárdságát nem csökkentik, korlátozás nélkül megengedettek. A naprepedés és az elszíneződés nem minősül fahibának. Gyakorlatilag fehérre kérgezett, palástra göcsözött. Egészséges göcs, korlátozás nélkül, korhadt és fekete göcs max. 3 cm átmérőig megengedett. A hosszméret -1/+3 cm toleranciával. A cölöp ütőfelületét a hossztengelyre merőlegesen vágjuk. A cölöp teljes hosszán mérve az elfogadott síkgörbeség mértéke max. 3 cm/fm. A hegyezés és a koronázás a vevővel egyeztetett módon történik: ca. 12-15 cm hosszan úgy, hogy a csúcs mérete 5×5 – 10×10 mm legyen. A cölöp névadó méretét a vevővel egyeztetett módon, vagy a cölöp csúcsán vagy a közepén kell mérni. Egyes fahibák hegyezéssel történő megszüntetése megengedet.

Szijácsmart – csiszolt oszlop

Hagyományos oszlop kérgezett, szíjácsmart felülettel, 6-10 cm-es 10-15 cm-es 15-20 cm-es csúcsátmérő csoporttal és 20 cm-es csúcsátmérőnél nagyobb méretben, a vevő igénye szerinti hosszban és görbeséggel. Előállításánál az alábbi műszaki leírása a mérvadó. A vevő kérésére  ettől eltérünk. Ezt a terméket akác fafajból készítjük. A fahibák javíthatóságáról a vevővel külön állapodunk meg. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.Hagyományos oszlop kérgezett, szíjácsmart felülettel, 6-10 cm-es 10-15 cm-es 15-20 cm-es csúcsátmérő csoporttal és 20 cm-es csúcsátmérőnél nagyobb méretben, a vevő igénye szerinti hosszban és görbeséggel. Előállításánál az alábbi műszaki leírása a mérvadó. A vevő kérésére  ettől eltérünk. Ezt a terméket akác fafajból készítjük. A fahibák javíthatóságáról a vevővel külön állapodunk meg. Termékeinket egyedi vevői igényekhez igazítva is előállítjuk.   

Műszaki leírás   

Alapvetően friss és egészséges faanyagból termelt áru. Olyan fahibák, melyek a faanyag szilárdságát nem csökkentik, korlátozás nélkül megengedettek. A naprepedés és az elszíneződés nem minősül fahibának. Egészséges göcs, korlátozás nélkül, korhadt és fekete göcs max. 3 cm átmérőig megengedett. A hosszméret -1/+3 cm toleranciával. A fa természetes növéséből adódó görbeség megengedett. A kéreg és a szíjács az oszlop teljes felületén el van távolítva. Szijácsmarás után a felület csiszolni kell.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás