Rendhagyó erdei iskolai év

Rendhagyó éven vannak túl a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. erdei iskolái. A koronavírus-járvány miatt a nyíregyházi Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola, a debreceni Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola, valamint az erdőgazdaság által üzemeltetett Hármashegyi Erdei Iskola egyaránt kevesebb gyereket fogadott, mint egy esztendővel korábban.

Nyíregyházán rekordévnek indult 2020: januárban és februárban 25 alkalommal, csaknem 550 gyermek és kísérő vett részt erdőpedagógiai foglalkozásokon, márciusban pedig a Jósa András Múzeummal közösen megrendezett Beporzók Napján majdnem száz gyermeket regisztráltak. A tavaszi pandémiás időszak után júniusban és júliusban a korábbi kettő helyett három turnusban tartottak napközis táborokat, majd szeptemberben lezajlott a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” program, mintegy 180 résztvevőjével. Az év folyamán összességében valamivel több, mint 1500 fő vett részt a foglalkozásokon. Összehasonlításképp, 2019-ben csaknem 6000-en voltak a nyíregyházi erdei iskolában.

Debrecenben az év első két hónapjában több mint 170 gyerek és kísérő vett részt a foglalkozásokon. A nyári hónapokban megközelítette az ötvenet a programok száma. Ősszel a Nagyerdei erdei iskola is részt vett a Debreceni Értéktár Bizottság kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal megszervezett Nagyerdő Hetén. Ennek révén több mint 120-an voltak a különféle rendezvényeken. Az év során csaknem 1400 főt regisztráltak az erdei iskolai rendezvényeken, kétharmaddal kevesebbet, mint 2019-ben.

Igazodva a koronavírus miatti speciális helyzethez, tavasszal – az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület kezdeményezésére – mindkét iskolában készült egy-egy kisfilm, amiket online is elérhetővé tettek. Ezek népszerűségének is köszönhető, hogy a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda felkérésére decemberben három újabb, erdei iskolai foglalkozást bemutató videót állítottak össze az erdőgazdaság munkatársai.

Nyíregyháza, 2021. január 19.

 

2021. január 19.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás