NYÍRERDŐ Nap a vadászati világkiállítás jegyében

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás programsorozat részeként szervezte meg a NYÍRERDŐ Napot Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben a NYÍRERDŐ Zrt.

Juhász Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt másfél évben nagyon sokan látogattak ki a társaság által kezelt erdőkbe. Országszerte hasonló a helyzet: egyes felmérések szerint 25-30 százalékkal nőtt az erdőjárók száma. Az erdők egészségvédelmi szerepe felértékelődött. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vadászatról, vadászati ismeretekről szóló családi napot az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás égisze alatt rendezte meg az erdőgazdaság. Azt mondta, hogy a világkiállításon szeptember 25. és október 14. között országszerte több helyen – Budapesten, Hatvanban, Keszthelyen, Vásárosnaményban, Somogyban – lesznek különféle érdekes programok.

Az időnként esős időjárás ellenére sokan vettek részt a NYÍRERDŐ Napon. Tóth Gábor bemutatóján rókát is láthattak az érdeklődők, Fehér Péter vadhívó sípokat szólaltatott meg, Szentpéteri Levente solymász-, Hajzer Szabolcs és Papp Tamás pedig vadászkutya bemutatót tartott. A gyerekeket népi játékok, kézműves foglalkozások, erdei iskolai programok, akadályversenyek várták. Az ovisok 400, a diákok és a felnőttek 2021 méteres futóversenyen mérhették össze gyorsaságukat. A futáson a legtöbb gyereket, 225 tanulót a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye indította, az intézmény 100 ezer forint értékű fásítási ajándékot kapott.

Nyíregyháza, 2021. szeptember 20.

2021. szeptember 21.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás