Megjelent a Debreceni Erdőskönyv

Debreceni Erdőskönyv – ezzel a címmel írt olvasmányos, gazdagon illusztrált könyvet Gencsi Zoltán erdőmérnök, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. munkatársa. Az erdőgazdaság gondozásában megjelent kötetet a Debreceni Erdészetnél mutatták be, pénteken. A résztvevőket dr. Szalacsi Árpád vezérigazgató köszöntötte, a könyvet Papp József helytörténet-kutató ismertette, a bemutatón közreműködött Molnár Miklós erdőmérnök, népzenész.

A Debreceni Erdőskönyv olvasói számos érdekességet tudhatnak meg a Debreceni Nagyerdőről, amelynek északkeleti részén 31 hektárt védetté nyilvánítottak 1939. október 10-én. Ezt a területet a debreceni-,  majd  a magyar Természetvédelmi Törzskönyv első tételeként jegyezték be. A könyvet lapozva a városhoz egykor szorosan kötődő környékbeli területekről, az Erdőspusztákról, az Ohati- és a Gúthi erdőről is számtalan információval gazdagodik az érdeklődő. 

A NYÍRERDŐ Zrt. munkatársai mindennapi munkájuk mellett fontosnak tartják, hogy a gondjukra bízott értékeket minél több emberrel megismertessék. Ennek a szemléletnek részeként az erdőgazdaság az elmúlt években kiadta a Bereg egyik legszebb részét, a Bockerek-erdőt bemutató erdészettörténeti monográfiát, a Nyírség szívében fekvő Baktai-erdőt feltérképező könyvet, és a szabolcsi megyeszékhely ékeként számon tartott Sóstói-erdőt megismertető kötetet. Ezekhez csatlakozik most a Debreceni Erdőskönyv.

 

 

Debrecen, 2021. május 21.

2021. május 21.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás