Megállapodás az erdőkért

A hazai erdő-, vad- és tájgazdálkodás fejlesztése érdekében kötött stratégiai megállapodást a Debreceni Egyetem és a Nyírerdő Zrt. A megállapodást a Vadászati és Természeti Világkiállítás vásárosnaményi programsorozata keretében írták alá.

– A Nyírerdő Zrt. a természet- és biodiverzitás-védelem, -gazdagítás, valamint a vad- és erdőgazdálkodás területén olyan szakmai, gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, amely a Debreceni Egyetem hallgatóinak képzésében meghatározó. A régió természeti erőforrásai között kiemelt szerepe van az erdőterületeknek, ezért szükség van a szakemberképzés folyamatos fejlesztésére- mondta el Stündl László, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja a hirek.unideb.hu-nak az október 9-ei ünnepélyes aláírás kapcsán.

Az erdészeti társaság és a Debreceni Egyetem több mint 15 éve kihelyezett erdészeti és vadgazdálkodási tanszéket működtet. A megállapodás elősegíti az új tudományos eredmények létrehozatalát, a kutatás-fejlesztést, és az eredmények egyetemi oktatásban történő bevezetését, valamint gyakorlati hasznosítását.

– A partnerség célja a K+F+I, oktatási és szaktanácsadási feladatokban való együttműködés, a DE tudásbázisát felhasználva az erdő-, a vad- és a tájgazdálkodás fenntartható fejlesztése, társadalmi elismertségének és elfogadottságának javítása. A megállapodás hozzájárul a vadgazdálkodás minőségi fejlesztéséhez, a hazai erdő-, vad- és tájgazdálkodás, valamint a turizmus azon belül is kiemelten a vadászati turizmus népszerűségéhez – fejtette ki Stündl László.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar vadgazda mérnök képzésén jelenleg 63 hallgató tanul.

 

Forrás, fotó: Debreceni Egyetem

 

https://hirek.unideb.hu/hu/hir/20211014_megallapodas-az-erdokert

2021. október 14.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás