Gallygyűjtés

A NYÍRERDŐ Zrt gazdálkodásában lévő területeken történő gallygyűjtés lehetőségei, módja és feltételei

Gallygyűjtési lehetőséget jelentkezési sorrend alapján, kizárólag végfelhasználók részére biztosítunk, gallygyűjtési engedély birtokában, melyet az illetékes kerületvezető erdész állít ki. A gyűjtésre adott időszakon kívül a vágásterületen tartózkodni tilos! A gyűjtés során kéziszerszámokat, indokolt esetben motorfűrészt szabad használni. Ez utóbbit akkor, ha a munkát végző rendelkezik a gépkezeléshez szükséges, érvényes jogosítvánnyal.

A keletkezett vékony tűzifát (5-cm-nél vékonyabb) felvételezhető állapotban (1m3 = 1m x 1 m x 3,4 m) karók közé rakottan kell a gyűjtőnek bemutatnia.

Véghasználati gallygyűjtés esetében a területet talajelőkészítésre alkalmas állapotban kell átadnia a gyűjtőnek. Ez magában foglalja a területrészen keletkezett vágástéri melléktermék összetakarítását illetve, ha engedélyezett, annak elégetését. Szállítás kizárólag a megfelelő területátadás után, a kerületvezető által kiállított szállítójegy birtokában történhet.

Az erdőterületen végzett tevékenység során az erdőtörvény, végrehajtási rendelete és az Erdészeti Biztonsági Szabályzat előírásai az irányadóak.

Az alábbi adatbázis folyamatosan frissül, pontos tájékoztatás a gyűjtés részleteiről a honlapon közzétett illetékes erdészet elérhetőségein lehetséges.

Ez az ismertető kizárólag tájékoztató jellegű, gyűjtés csak korlátozottan, a rendelkezésre álló gallymennyiség erejéig lehetséges.

Gallygyűjtési területek erdőrészletenként

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás