Emlékfát ültettek a Gúthi-erdőben

A NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetének területén ültetett emlékfát dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese. A programon Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára és Szentpéteri Sándor helyettes államtitkár is részt vett.

 

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által közzétett hír:

 

A Gúthi-erdőben ültetett emlékfát az ombudsman és a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese

 

2021. június 30-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese lisztes berkenyét – amely a 2021-es év fája lett az erdész szakemberek és az érdeklődők szavazata alapján- ültetett az ősszel megrendezendő Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében 2018-ban telepített emlékerdőben.

Ezt követően a Nyírerdő Zrt., illetve a Gúthi Erdészet vezetősége szakvezetéssel kísért bemutatót tartott több helyszínt érintve a térség erdőgazdálkodásáról, ismertetve az általuk végzett erdőgazdálkodási és vadgazdálkodási jó gyakorlatokat és az azzal kapcsolatos kihívásokat. Később történeti ismertetővel egybekötve megtekintették Nyíradony határában, az erdőben található 13. században épült monostor maradványait, a műemléki védelem alatt álló gúthi templomromot. A szakmai programon Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár, Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

https://www.ajbh.hu/hirek-esemenyek/-/content/yQP8lh3KKIPo/a-guthi-erdoben-ultetett-emlekfat-az-ombudsman-es-a-jovo-nemzedekek-erdekeinek-vedelmet-ellato-helyettese

 

Fotó: AJBH

2021. július 2.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás