Életfa elismerés Puskás Pálnak

Elismerés a több évtizedes munkáért

Az Agrárminisztérium Budapesten, a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepséget kedden az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja tiszteletére. Ebből az alkalomból Dr. Nagy István miniszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata elismerést adta át Puskás Pálnak, a NYÍRERDŐ Zrt. nyugalmazott főerdészének, csaknem hat évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenységéért, a debreceni Parkerdők közjóléti fejlesztésében végzett munkájáért.

Puskás Pál 1970-ben került a NYÍRERDŐ Zrt. jogelődjéhez, a Felsőtiszai Erdő és Fafeldolgozó Gazdasághoz. Elsőként a központban fahasználati előadó volt, majd a Debreceni Erdészet fahasználati műszaki vezetője, később megbízott vezetője lett. Az 1978-ban megalakult Debreceni Parkerdészetnél különböző beosztásokban dolgozott, a Debreceni Nagyerdő főerdészeként ment nyugdíjba 2001-ben.

Munkája során jelentős közjóléti fejlesztéseket irányított, szervezett nemzetközi fafaragó táborokat, lovas centrumot hozott létre, sétahajózást indított el a Vekeri tavon, népszerűsítette az Erdőspusztát. Nagyerdei főerdészként csaknem száz hektáron végzett természetkímélő technológiával, tuskózás nélküli makkvetéses erdőfelújítást. Számos erdészettörténeti kiadványt jegyez szerzőként.

Puskás Pál elismeréséhez a NYÍRERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk!

Fotó: Agrárminisztérium

2019. október 24.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Skip to content