Egyre népszerűbb a debreceni erdei iskola

Több mint 400 erdőpedagógiai órán ismertette a Hajdú-Bihar megyei óvodás és iskolás gyermekekkel a magyar erdők szépségeit 2019-ben a Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola. A NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének központjában működő intézmény tavaly több mint 4500 érdeklődőt fogadott, csaknem 1500-al többet, mint 2018-ban.
A Debreceni Nagyerdőn, az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén, Hármashegyen és a Vekeri-tónál tartott foglalkozások között a legnépszerűbbek az erdei élővilág megismerését célzó séták, az akadályversenyek és a jeles zöld napokhoz kapcsolódó rendezvények voltak. Nagy volt az érdeklődés „Az év élőlényei” és a „80 éve védett a Debreceni Nagyerdő” elnevezésű pályázatok, valamint a nyári hónapokban megszervezett táborok iránt is.
Az erdei iskola munkatársai nemcsak a budapesti Erdővarázs Családi napon és a debreceni Campus Fesztiválon hívták fel a figyelmet a természet- és környezetvédelem jelentőségére, hanem például a mikepércsi önkormányzat meghívásárára több családi rendezvényen is ott voltak.

2020. január 14.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Skip to content