Állami elismerés

Életfa Emlékplakettet kapott a Debreceni Erdészet nyugalmazott igazgatója

Az Államalapítás és Szent István Ünnepe alkalmából tartott ünnepséget az Agrárminisztérium, hétfőn, Budapesten. Az eseményen Dr. Nagy István agárminiszter az Életfa Emlékplakett ezüst fokozata elismerést adományozta Csőke Pálnak, a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészete nyugalmazott erdészeti igazgatójának.

Az indoklás szerint Csőke Pál munkája révén komoly hatással volt a térség erdőgazdálkodására. A Debreceni Nagyerdő és a Tiszalöki Arborétum rekonstrukciója, valamint a környezettudatos nevelés terén tett erőfeszítései bizonyítják, hogy pályafutása során folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Csőke Pál dolgozott a NYÍRERDŐ Zrt. jogelődje, a Felső-Tiszai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság Bánki Erdészeténél és a Debreceni Parkerdészeténél. 1990-től nyugállományba vonulásáig volt a Debreceni Erdészetnél erdészeti igazgató. Jelentős érdemeket szerzett az ország egyes számon törzskönyvezett természetvédelmi területe, a Debreceni Nagyerdő tölgy rekonstrukciós munkáiban. Az általa vezetett erdészet kiemelten támogatta a mai Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola elődjét, a Diószegi Sámuel Erdei Művelődési Háza Regionális Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontot.

Fotó: Agrárminisztérium

Elismeréséhez a NYÍRERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk!

2020. augusztus 18.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Megszakítás