A Nagyerdő hete 2021

A debreceni Nagyerdő értékeit bemutató programsorozatra kerül sor a Debreceni Értéktár Bizottság, valamint számos más együttműködő partner szervezésében A Nagyerdő hete címmel – immár másodízben – 2021. október 4. és 10. között. 

Az eseményt Puskás István, Debrecen alpolgármestere és Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke sajtótájékoztató keretében vezette fel 2021. szeptember 29-én a Méliusz Könyvtárban. 

Puskás István többek közt azt emelte ki, hogy a debreceniek számára talán nem kell különösebben érvelni amellett, hogy milyen fontos szerepet játszik az életünkben a Nagyerdő, s mennyire fontos természeti és kulturális érték volt a múltban, az ma, s az lesz a jövőben is. Néha azonban jó külön is figyelmet szentelni neki, mint életünk más olyan elemeinek, melyek kapcsán tudatosítani kell magunkban, hogy azok milyen értéket is képviselnek.  

Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke szerint – mivel mindig is hozzá tartozott a város lakóinak mindennapjaihoz – nem véletlen, hogy a Nagyerdő Debrecen kultúrájában, művészeti életében állandóan visszatérő motívum. A város minőségi létezésének, a polgárok egészséges életmódjának, a fenntartható fejlődésnek ma is az egyik fontos pillére. Gondoskodnunk kell a Nagyerdőről, ahogyan az is százféle módon gondoskodik rólunk – erre is figyelmeztetnek A Nagyerdő hete programjai.  

A Nagyerdő hete megvalósításában a Debreceni Értéktár Bizottság mellett a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Csokonai Színház, a Nagyerdei Kultúrpark, a Debreceni Fotóklub, a Nagyerdő Társaság, a Természettár, a Médiacentrum Debrecen Kft. vesz részt. 

A sajtótájékoztatót követően a Természettár Otthon az erdőben című kiállítását nyitotta meg a könyvtárban Puskás István alpolgármester, s Váradi Zoltán, a Természettár vezetője tartott rövid tárlatvezetést. Az erdőlakók odúit – otthonait – bemutató kiállítás 2021. október 30-ig tekinthető meg a Méliusz Könyvtár (Bem tér 19/D) nyitva tartási idejében az I. emeleti kerengőn. 

A Nagyerdő hete programjai megtalálhatók a Debreceni értéktár internetes honlapján: https://www.debreceniertektar.hu/civis-ertekor-klub/programok 

Forrás: DMJV 

2021. október 1.

Cím

NYÍRERDŐ Erdészeti Zrt.
4400 Nyíregyháza, Kótaji út. 29.

Telefon

+36 42-598-450

Skip to content